Nijdamstra Stichting

De familievereniging van de geslachten Nijdam, Nieuwdam, Wynia, Wijnja, Wienia, Vleer en andere nazaten van Willem Willems de Oude.

Op deze website kunt u informatie vinden over onze familievereniging. Onze gemeenschappelijke voorvader Willem Willems de Oude (ca. 1552 - ca. 1635) was eigenerfd boer op Nijdamstra State, één van de grotere boerderijen tussen Grou en Jirnsum. In de Middeleeuwen werd hier de gevaarlijke Middelzee met een dam afgesloten. Deze kreeg de naam ‘Nije Daam” (nieuwe dam) en daarvan is de naam Nijdam afgeleid.


 


Het boek ‘Bromelia’ bevat familieverhalen die geïnspireerd zijn door vele oude brieven, documenten en gedichten van 100 jaar geleden. Deze zijn afkomstig van de ouders van mevrouw Hut, Derk Nijdam en Klaassina Hummel. Zij zijn in de jaren ’20 van een boerderij in Groningen naar Den Haag verhuisd. Mevrouw Hut vond het heel bijzonder om zo door brieven te lezen, in het verleden te graven en zo meer van haar familie te leren. Voor meer info zie https://feelgoodradio.nl/2024/01/30/video-81-jarige-mevrouw-hut-uit-rijswijk-schrijft-boek-bromelia/Wij zijn diep geraakt door het onverwachte overlijden van Symen Schoustra, zeer gewaardeerd bestuurslid van de Nijdamstra Stichting. 

 Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.Boottocht Familiedag – zaterdag 29 april 2023

Dit jaar bestaat onze stichting 75 jaar. Dat is een respectabele leeftijd voor een familievereniging! 

Om dit heuglijke feit te vieren organiseerden wij een FAMILIEDAG voor de nazaten van stamvader Willem Willems (‘de Oude’). Het was een mooie en gezellige dag. 

Klik hier voor foto's en de Sint-Pieterkerk presentatie.


 

 

 

Laatste update: 10-1-2024